.СТЕФАНА.Дизайн.

bg | de

Докоснете се до изключителен професионализъм и дългогодишен опит в проектирането, производството и строежа на камини и отоплителни системи на базата на горивна камера. СТЕФАНА залага на изпитани материали и технологии, дългогодишни партньори и мотивиран екип от специалисти. Ние предлагаме проектантски и изпълнителни услуги в следните области:

 

 

 

 

 

 

В днешно време, когато в целия свят се правят икономии на горива, камината придобива все по-голямо значение, особено в областите богати на дървесни ресурси. В най-старата история са отворените огнища. През 15 век след изобретяването на чугуна огнищата се облицоват с чугунени плочи. През 16  век един френски лекар проектирайки отоплението на Лувъра изобретил камина с топлообменник. През 17 век физикът Бенджамин Франклин изобретил чугунена камера. Предназначението й  било да увеличи топлообменната повърхност. Основната концепция на камината не се е променяла цели векове. И днес ние залагаме на този изпитан начин на отопление.

Сърцето на всяка наша отоплителна система е горивна камера от чугун, която е източника на топлинната енергия. За да се разнесе топлината в цялата отоплявана площ ние залагаме на две различни технологии. Първата е с въздуховодна система, а втората се базира на водата като преносител на топлината.

Динамиката на съвременния живот изисква обслужването на отоплението в жилището да е бързо, чисто, ефективно, безопасно. А при всичко това ние желаем да не загубим романтиката от допира с природата. Тогава вариантите на отопление са парно, камина с водна или въздушна инсталация. На пазара има голямо разнообразие от български и вносни горивни камери за вграждане или без вграждане. Те са с различни габарити, мощност, дизайн. Преди да се доверите за реализацията на мечтата си за камина в къщи естествено ще обиколите поне три  магазина. Въпросите, на които ще се наложи да потърсите отговори преди разговора с консултант са:

След уточнение на необходимите функции следва да се изберат модулите, които ще гарантират тези функции, както и да се проектира дизайнерското решение на камината ви, за да се впише по най-добрия начин в интериора на Вашия дом. Вие сами ще изберете на кого от всички специалисти ще се доверите да реализира мечтите Ви. Ние не гледаме на камината единствено като на източник на отопление, за нас тя трябва да създаде особена атмосфера на домашен уют и изключителен комфорт. За нас ще е удоволствие реализатора на Вашите мечти да сме ние!!!


 

2018 STEFANA. All rights reserved.